Kraamverzorgsters (vervolg)
 

Germa

Hoi ik ben Germa, en al heel lang werkzaam in de kraamzorg. Heb veranderingen zien komen én gaan. Ben een poos in de kinder opvang gaan werken, toen mijn eigen gezin dat nodig had. Dit heeft mij gevormd tot een deskundige, enthousiaste en flexibele kraamverzorgster. Het werken in jonge gezinnen waar een nieuw leven wordt geboren blijft steeds opnieuw een unieke en fantastische ervaring.

Ik geef rustig en geduldig advies aan de ouders en vind het leuk om evt broertjes of zusjes er zoveel mogelijk bij te betrekken. Mijn doel is om het gezin een fijne en onvergetelijke kraamtijd te geven. Als dat lukt laat ik het gezin, na acht of tien dagen, met een gerust hart achter.

 

Nicolet

Ik ben vanaf 2002 bij het vak kraamverzorgende betrokken en sinds 2014 ben ik werkzaam bij Kraamzorg Langedijk. Het mooiste van de Kraamverzorging vind ik dat je deel mag uitmaken van een bijzondere, maar ook een mooie, geweldige en leuke periode in een gezin bij de geboorte van hun kindje; de betrokkenheid en zorgzaamheid. Mijn sterke punten zijn: het verzorgen van de kraamvrouw, de baby en het gezin door hen begeleiding te geven, vertrouwen en richting, maar ook vooral ook een stukje gezelligheid en betrokkenheid bij het nieuwe begin. Eigenlijk zijn er heel veel leuke en mooie momenten in ieder gezin met hun eigen specifieke gezinssituatie, daar dat, hier dit maar vooral de warmte en het vertrouwen wat je toch opbouwt en ontvangt in een korte periode, en altijd de dankbaarheid bij het afsluiten van een leuke periode. Kraamverzorging is het mooiste en vooral een leuk vak, wat ik elke keer met volle overgave en passie uitvoer en beleef.

 

Ella

Al op jonge leeftijd wist ik dat ik kraamverzorgster wilde worden. Op de mavo nog even getwijfeld om met vriendinnen mee te gaan om de opleiding voor kleuterleidster te volgen maar ik heb gelukkig toch mijn hart gevolgd. Na mijn opleiding in 1977 heb ik met veel plezier gewerkt in de kraamzorg. Na 20 jaar werken was ik zelf zwanger en heb ik ontslag genomen om te gaan genieten van mijn eigen kinderen met het idee: Dit is een vak waar ik zo weer in terug kan als ik dat wil. Niet wetende dat dit 21 jaar zou duren. Na een paar gezinnen mee gedraaid te hebben met verschillende collega’s en het volgen van bijscholingen ben ik sinds juli 2018 in dienst bij Kraamzorg Langedijk. Ondanks dat er in die jaren best wel het een en ander is veranderd voelt het weer heel vertrouwd. Het geen niet veranderd is dat het telkens weer zo bijzonder is om de eerste week na de geboorte van een baby mee te mogen beleven met het gezin! Dit is telkens weer een feestje, vooral als de jonge ouders dit ook zo hebben ervaren en er klaar voor zijn om met vertrouwen verder te kunnen.

 

Jacqueline

Hallo mijn naam is Jacqueline en ben vanaf november 2013 kraamverzorgster bij Kraamzorg Langedijk. Waarom ik gekozen heb voor dit mooie vak is eigenlijk heel makkelijk. Het is gewoon een voorrecht om tijdens de bevalling en natuurlijk de kraamtijd in een gezin aanwezig te mogen zijn. Het is allemaal heel nieuw voor het kersverse gezin en alles moet z’n draai nog krijgen, en daar help ik het gezin mee. Elk gezin is anders, en dat maakt het werken met gezinnen ook zo mooi. Ik ben blij dat ik voor het vak kraamverzorgster heb gekozen, en voor mij is het het mooiste vak dat er is.

 

Deborah

Hallo mijn naam is Deborah, woon in Broek op Langedijk. Ben getrouwd met Hans en samen hebben we 3 kinderen (Thijs, Merel en Stijn). Na mijn opleiding in 1992 ben ik de kraamzorg ingegaan. Dit heb ik toen 10 jaar met heel veel plezier gedaan. Dat we kinderen wouden ben ik de kinderopvang gaan werken ivm regelmatig werk. Maar de laatste jaren begon de kraam toch weer te kriebelen. Nu werk ik sinds mei 2019 bij kraamzorg Langedijk. Er is een hoop veranderd maar het is nog steeds een heel mooie en dankbaar werk. Elk kraamgezin is weer uniek. Het is leuk om de kersverse ouders alles te leren over de zorg van hun baby. En ze een onbezorgde kraamweek te geven. Ik hoop nog heel wat kersverse ouders op weg mag helpen.

 

Sylvia

Sinds 1988 werk ik in de kraamzorg, sinds december 2012 bij Kraamzorg Langedijk. Na al die jaren is het nog steeds heerlijk om dit werk te doen! Als mensen na een week zeggen wat heb ik een heerlijke kraamtijd gehad en wij redden ons nu verder, dan ben ik tevreden. Het is de sport in dit vak om een week goed te laten verlopen ondanks dat mensen soms zo anders zijn dan jezelf. Door andere leefgewoontes, omgeving, de woonsituatie, de gedachten over bepaalde dingen, andere eetgewoontes, geloof of problematiek. Je springt zomaar midden in iemands privéleven en dan is het de kunst het vertrouwen te winnen en als je die hebt kan de week niet meer stuk!

 

Annelies

Hallo, mijn naam is Annelies. Ik woon samen met mijn man en 3 kinderen in Winkel. Van kleins af aan droomde ik er al van een kraamverzorgende te mogen zijn. Na 13 jaar werken in een ziekenhuis, vond ik het tijd worden om die droom waar te gaan maken. Ik ben nu een aantal jaar werkzaam als kraamverzorgende en sinds 2022 bij Kraamzorg Langedijk komen werken met heel veel plezier. Wat is het toch mooi, om zo dichtbij te mogen staan en kersverse ouders te mogen helpen in deze bijzondere gebeurtenis van hun leven. Ik kan van elke zorg intens genieten en doe dit met heel veel liefde. Elke keer is het weer een verrassing en spannend waar je baar toe mag, en geniet van elke moment van mijn werk als kraamverzorgende.

 

Rachel

Hallo, ik ben Rachèl en woon samen met mijn man en 2 dochters in Noord-Scharwoude.

Na 18 jaar te hebben gewerkt bij mijn vorige werkgever werd het tijd voor wat anders. Mijn wens was meer te kunnen betekenen voor een ander. Kraamzorg is iets wat mij altijd al heeft getrokken. Ik heb me laten omscholen en ben in 2021 bij Kraamzorg Langedijk komen werken. Het mooie aan het beroep als kraamverzorgster is dat ieder gezin en daarmee ook iedere kraamweek uniek is. Het voelt fijn om ondersteuning te kunnen bieden op dit mooie en speciale moment.

Als ik na een week weer vertrek, hoop ik dat met mijn bijdrage het gezin een mooie en onbezorgde kraamweek heeft kunnen ervaren.

 

Gitta

Wat heb ik toch een mooi beroep! Samen met de verloskundige help ik bij de geboorte van jullie mooie kindje. Ik vind deze gebeurtenis elke keer weer een mooi moment in het leven! De spanning van is het een jongetje of meisje, de opluchting bij de kersverse ouders en daarna de overweldigde verliefdheid die jullie aan het nieuwe wonder geven.

Het zit niet in mijn karakter om op te scheppen wat voor persoon ik ben. Als ik na 8 dagen zorg voor een gezin een liefdevol kaartje krijg, lees ik meestal dat mensen mij dankbaar zijn, omdat ik: plezier liefde ,aandacht, flexibiliteit, rust en kundigheid kan overbrengen op het gezin. “Jij paste perfect bij ons gezin”

Mijn doel is bereikt als jullie er na 1 week zorg klaar voor zijn om jullie mooie gezin zelf te dragen.

 

Sonja

Hallo, ik ben Sonja

 

 

 

 

 

 

 

Tara

Samen met mijn man en dochtertje woon ik in Alkmaar. Naast mijn werk reis, kook, sport en lees ik graag.

Kraamzorg is het mooiste beroep dat er is. De rust, reinheid en regelmaat die je een gezin kan meegeven, wordt altijd gewaardeerd.

Je beleefd mooie en intieme momenten met elkaar, maar ook met de minder leuke momenten ben ik er altijd voor het gezin. Elke geboorte is mooi en bijzonder. Des te mooier om dan ook nog een week te mogen kramen.

 

Renata

Hallo, ik ben Renata. Ik woon samen met mijn twee kinderen in Broek op Langedijk. Na bijna 30 jaar op kantoor te hebben gewerkt vond ik dat het tijd werd om mijn droom waar te maken. En ik kreeg bij Kraamzorg Langedijk de kans om mij te laten omscholen voor kraamverzorgende.

Ik vind het heel bijzonder om bij de geboorte en / of de kraamweek aanwezig te mogen zijn. Het zorgen voor moeder en kind (en de rest van het gezin ook natuurlijk). Het overdragen van mijn kennis en vaardigheden. Mijn doel is dat het gezin terug kan kijken op een fijne kraamtijd en dat ze de kraamweek vol zelfvertrouwen kunnen afsluiten.

Contact & adres


Hasselaarsweg 18
1704 DW Heerhugowaard

072 572 4925
info@kraamzorglangedijk.nl

KvK nr. 63625121
AGB-code 33006297

Volg ons:

Samenwerking

Kraamzorg Langedijk is een eigen organisatie, maar werkt nauw samen met ketenpartners en andere (kraamzorg) organisaties.

 

Zo is Kraamzorg Langedijk onderdeel van Geboortezorgplus, welke alle contracten heeft met verzekeraars, kwaliteits-, en keuringsorganisaties en de declaraties voor Kraamzorg Langedijk verzorgt.

Kwaliteit

Optimale start logo

     inschrijven

2024 © Kraamzorg Langedijk

Privacyverklaring

Inschrijven kraamzorg

menu