Onze Kraamzorg

Wat kun je van ons verwachten?

Alle kraamverzorgenden die via Kraamzorg Langedijk werken hebben een gedegen, professionele opleiding gevolgd en bieden kraamzorg van zeer hoge kwaliteit. De kraamverzorgende richt zich in het bijzonder op de zorg voor moeder en baby. Daarnaast neemt de kraamverzorgende de zorg voor de andere gezinsleden en zorg voor de dagelijkse huishouding op zich. Zo kun je samen met je gezin optimaal genieten van de kraamtijd. Het takenpakket van de kraamverzorgende is afhankelijk van je eigen wensen. In overleg met de kraamverzorgende bepaal je wat haar taken zullen zijn. Verder zal de kraamverzorgende je ruimschoots voorzien van adviezen en tips omtrent de voeding en verzorging van je baby. Je kunt met alle vragen over de bevalling en kraamtijd bij de kraamverzorgende terecht. De kraamverzorgende zorgt ervoor dat je na afloop van de kraamtijd de verzorging van je kindje vol vertrouwen kunt voortzetten.

Voor vragen of aanmelding kun je ons bereiken tijdens werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur op telefoonnummer: 072-5724925 of via mail info@kraamzorglangedijk.nl

 

Persoonlijk contact

Persoonlijke zorg en service staan bij ons hoog in het vaandel. Uit ervaring is gebleken dat het prettig is om met een vaste kraamverzorgende te maken te hebben. Daarom streven wij ernaar dat de zorg de gehele kraamperiode door dezelfde kraamverzorgende wordt gegeven. Er verandert immers al genoeg!

Rond de 30e week van de zwangerschap zal onze kraamverzorgster Nicolet contact met je opnemen voor een intakegesprek. Tijdens het intake gesprek bieden wij je de gelegenheid vragen te stellen en bespreken wij je wensen ten aanzien van de kraamzorg.

 

De intake

In een eerste persoonlijk gesprek wordt de noodzakelijke inhoud van de kraamzorg bepaald; wat nodig is voor díe kraamvrouw in dát gezin.

 De intake gesprek wordt bij een eerste kindje bij jullie thuis gedaan. Bij de volgende zwangerschappen vindt de intake telefonisch plaats.Rond week 26-28  wordt hiervoor met jou      een afspraak gemaakt.

 Omdat niet alles vóór de bevalling bekend is, wordt ook op twee andere momenten gekeken welke zorg nodig is. Dat gebeurt op de dag van de bevalling én op de derde of vierde dag erna. Pas dan is helder wat moeder en kind écht nodig hebben. Jouw verloskundige  en kraamverzorgende doen samen deze tweede en derde inschatting. Als het nodig is, wordt de geboden zorg aangepast aan de nieuwe zorgvraag. Dat noemen we een herindicatie. Dit kan betekenen dat je alsnog meer kraamzorg krijgt, dan oorspronkelijk is toegezegd.

Minder kan ook voorkomen, namelijk als het oorspronkelijke voorgestelde pakket niet nodig blijkt.  In het kraamzorgdossier komt precies te staan welke kraamzorg je krijgt en waarom. Dan kan altijd worden getoetst hoe het is gegaan.

De intaken worden  gedaan door kraamverzorgster Nicolet.
 

 

Kraamzorg op maat

Kraamzorg op maat leidt ertoe dat je de kraamzorg krijgt, die nodig is om jou en je kind een goede start te geven. De kraamzorg biedt daarbij ondersteuning op het gebied van verzorging van moeder en kind, geeft instructies, advies en voorlichting, draagt zorg voor goede hygiëne en een aantal basis huishoudelijke taken.

De kraamverzorgster kijkt naar wat er in jouw situatie aan de hand is, zodat zij ook de verloskundige/ huisarts goed kan informeren over het verloop van het kraambed. De verloskundige is verantwoordelijk voor het kraambed. De kraamverzorgster zal bij eventuele problemen altijd overleg plegen met de verloskundige.

Als alles bij de bevalling goed verloopt ontvang je kraamzorg met een basis-omvang van 49 uur. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kunnen daar uren bij komen of af gaan.

Extra ondersteuning
Kraamzorg is een noodzakelijke zorg, voor moeder en kind. Voor cliënten die extra begeleiding nodig hebben, bijvoorbeeld vanwege een taalbarrière of sociaaleconomische omstandigheden, zijn wij er ook. Onze kraamverzorgenden hebben de ervaring en kennis om de nodige ondersteuning te kunnen geven.

Het landelijk indicatieprotocol

Het landelijk indicatieprotocol is de leidraad, waarmee de inhoud van de zorg en het aantal uren zorg van de kraamzorg, die nodig is, wordt beoordeeld. Op drie momenten wordt gekeken hoeveel en welke kraamzorg nodig is. Dat noemen we de indicatiestelling. De eerste keer is dat bij een zwangerschapsduur van rond de 30 weken bij een intake.

Kraamverzorgsters

Germa Hoi ik ben Germa, en al heel lang werkzaam in de kraamzorg. Heb veranderingen zien komen én gaan.
Lees verder

Nicolet Ik ben vanaf 2002 bij het vak kraamverzorgende betrokken en sinds 2014 ben ik werkzaam bij
Lees verder

Ella Al op jonge leeftijd wist ik dat ik kraamverzorgster wilde worden. Op de mavo nog even getwijfeld om
Lees verder

JacquelineHallo mijn naam is Jacqueline en ben vanaf november 2013 kraamverzorgster bij Kraamzorg Langedijk
Lees verder

DeborahHallo mijn naam is Deborah, woon in Broek op Langedijk. Ben getrouwd met Hans en samen hebben
Lees verder

SylviaSinds 1988 werk ik in de kraamzorg, sinds december 2012 bij Kraamzorg Langedijk. Na al die jaren is het nog
Lees verder

AnneliesHallo, mijn naam is Annelies. Ik woon samen met mijn man en 3 kinderen in Winkel. Van kleins af aan droomde ik
Lees verder

RachelHallo, ik ben Rachèl en woon samen met mijn man en 2 dochters in Noord-Scharwoude.

Lees verder

GittaWat heb ik toch een mooi beroep! Samen met de verloskundige help ik bij de geboorte van jullie mooie
Lees verder

SonjaHallo, ik ben SonjaLees verder

TaraSamen met mijn man en dochtertje woon ik in Alkmaar. Naast mijn werk reis, kook, sport en lees ik graag.
Lees verder

RenataHallo, ik ben Renata. Ik woon samen met mijn twee kinderen in Broek op Langedijk. Na

Lees verder

Contact & adres


Hasselaarsweg 18
1704 DW Heerhugowaard

072 572 4925
info@kraamzorglangedijk.nl

KvK nr. 63625121
AGB-code 33006297

Volg ons:

Samenwerking

Kraamzorg Langedijk is een eigen organisatie, maar werkt nauw samen met ketenpartners en andere (kraamzorg) organisaties.

 

Zo is Kraamzorg Langedijk onderdeel van Geboortezorgplus, welke alle contracten heeft met verzekeraars, kwaliteits-, en keuringsorganisaties en de declaraties voor Kraamzorg Langedijk verzorgt.

Kwaliteit

Optimale start logo

     inschrijven

2024 © Kraamzorg Langedijk

Privacyverklaring

Inschrijven kraamzorg

menu